http://www.vitapet.hu/klubtagsag
http://www.vitapet.hu/klubtagsag

Állandó oldalak

Friss topikok

Dél Korea a világ egyik legjobb internet-lefedettségével rendelkező ország. A lakosság majd' kétharmada használ okostelefont. Ezáltal azonban nem mindennapi kihívással kell szembenéznie az ottani kormánynak: adataik szerint 680ezer, 10 és 19 év közti fiatal (kb. 10%) internetfüggő lett.

Egyrészről igyekeznek korlátozni az ifjú netszörfösök éjjeli világháló-hozzáférését (éjfél és reggel 6 közt 16 éven aluliak számára kényszerű üzemszünetet tartanak), másrészről pedig próbálják őket visszacsalni a 3 dimenziós világba. Ennek keretében hirdették meg a lovasterápiát, mint lehetőséget a komoly viselkedészavar gyógyítására.

A Koreai Lovas Egyesület jelenleg 2 terápiás központot működtet a hasonló cipőben járó fiatalok számára, ahol napi félszáz gyógyulni vágyó vesz részt a programban. A lovas terápia (és általában az állatterápia) hihetetlen hatékony sok pszichés zavar kezelésében. A pacikkal való foglalatoskodás kitölti az ember gondolatait, örömöt nyújt, és visszavezeti a tévelygőket a természet szeretetéhez, közelségéhez - ugyanakkor még mozgást, sportot is jelent, nem beszélve a fiziológiai előnyeiről (egyensúlyérzék, és ezáltal az idegrendszer stimulációja).

Két fiatal lovas lovagol

Dél-Koreában 2020-ig még harminc ilyen központot terveznek létrehozni, ahol az internetfüggők mellett a depresszióval küzdők és a figyelemhiányos hiperaktivitástól szenvedők is élvezhetik a lovas terápia nyújtotta csodálatos gyógyító hatást. Forrás: MTI

Dr. Demjén Zsófia

állatorvos, online állategészségőr

www.vitapet.hu

Címkék: egészség állat érdekesség lovasterápia

Szólj hozzá!

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyabaja.blog.hu/api/trackback/id/tr155120780

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása