http://www.vitapet.hu/klubtagsag
http://www.vitapet.hu/klubtagsag

Állandó oldalak

Friss topikok

A napokban egy régi ismerősöm keresett meg azzal a kérdéssel, hogy tudok-e neki segíteni a kutyájával kapcsolatban, merthogy szeretné őt is elvinni popsiöblítésre. Némi időbe telt, mire leesett, hogy kolon-hidroterápiára gondol...

"Szó bennszakad, hang fennakad, Lehellet megszegik." (házi feladat kideríteni, honnan e plasztikus idézet, amelynél jobb formulát nem tudok pillanatnyilag a kérdésfeltevés után kialakuló állapotom jellemzésére.)

Csak, hogy a nyájas olvasó is el tudja képzelni a szitut, leírnám a kérdezőt. No nem öncélból, csak úgy szószaporítás végett, hanem, mert úgy gondolom, jelentősége van a helyzet szempontjából.

Tehát vegyük elő szunnyadó képzelőerőnket, és jelenítsünk meg magunk előtt egy 155 cm (+11,5 cm tűsarok) magas (mély), egészen hihetetlenül szőke, hóban-fagyban is napszemüvegben feszítő bájos női hölgyet. Nagyon kedves, csinos, jószándékú lány (mindig irigyeltem, hogy tudja olyan tökéletesen tisztán és rózsaszínen tartani a ruháit még a legnagyobb latyakban is, ja és hogy hogy nem fázik meg a mínusz tízben sem kivillanó derékkal, amikor én már beltérben is vastagabb pulóvert veszek - talán a tűsarok miatt nem érik a talaj menti fagyok sosem?). Hóna alatt cuki csivava (szériatartozék). De csak addig cuki, amíg 1 m-es távolságon belül nem kerül valaki, mert akkor fejhangon visít, és épp csak, hogy elnyomja kisgazdája kétségbeesett szopránját, miszerint "Mézyke, semmi baaaaaaaj, a néni nem bánt, szeret téged!". (Mézyke amúgy tök jó fej, ha a gazdi kikerül a látótávolságból, de ezt ő, ugye, érthető okokból, nem tudhatja.)

 

Na, megvan? Róla nincs képem, de a szituáció hasonlósága miatt Paris Hiltonról idebiggysztek egyet a vizuális típusok kedvéért, bár megjegyzem, Barbi szerintem sokkal szebb, csak jóval kevésbé híres. (Forrás:www.shoppersbase.com)

paris-hilton-chihuahua.jpg

 

 

 

Nos tehát, vissza az eredeti felvetéshez. Barbi - nevezzük most így történetünk főszereplőjét - azt a kevéssé szimpatikus gondolatot dédelgette csinos fejecskéjében ki tudja, mióta, hogy apró kis barátját is elindítja az egészséges élet eme jószándékkal kikövezett, de jó eséllyel egyenesen a pokolba vezető útján, amelynek első állomása - nos, nem, véletlenül sem a védőoltás, vagy a féreghajtás lenne, hanem - a kolon-hidroterápia (vagy legyünk vagányabbak, és írjuk colon-hydrotherápiának?).

Mert ez most divat. Valamelyik ValóságosVilágos ork (vagy orkina) is ezt reklámozta. És amúgy is tök jó. Az ember lánya úgy felszabadul tőle! Ő is kipróbálta az egészséges életmód jegyében. Igaz, két napig alul-felül dőlt belőle a minden utána, de hát biztos ez is a része a méregtelenítésnek. Ahogy az a kis vízerőművet megszégyenítő folyadékürítő tempó is, amit hősnőnk szintén magáénak tudhatott a kúra után. Csak sajnos ott nem vállalnak állatokat. Pedig Mézy az ő kis tündérkéje, és sülve-főve együtt vannak, hát neki is ugyanúgy jár a legjobb mindenből. (A Mézy név a Honey-ból lett magyarosítva, mert hát magyarok vagyunk, vagy mi.)

Glutty. Nagyot nyeltem, mielőtt belevágtam a válaszba...

- Nem, nem tudok ilyen helyet, ahol ezt állatoknak is csinálnák. De Barbi, ne akassz ki! Tudod, hogy fontosnak tartom a természetes gyógymódokat, meg a betegségmegelőzést, de ez egyik sem mondható el aaaa... "popsiöblítésről"!

A méregtelenítés itt maximum annyi, hogy méregdrága és ezért pénztelenítenek, no ebből a két szóból ollózhatták össze. (halk vihogás, ez betalált)

Amúgy kifejezetten veszélyes. Mármint, a következményes csóróságon kívül más szempontból is. Igen, jól hangzik, ahogy előadják, hogy ez egy "nagytakarítás a bélben", meg hogy "kimossa a lerakódott salakanyagokat". Az ember szinte várja már, hogy kimossák a sok csúnyaságot belőle! Csakhogy szerintem a természet nem azért tette oda az egyirányú utca táblát a bélrendszerünk felső szakaszára, hogy mi döntését felülírva "megtámogassuk" egy alapos alvázmosással. Erre több érvem is van:

1.  A bélrendszerünk a legnagyobb felülete az immunrendszerünknek. A bélflóra, ami itt kialakul, szükséges ahhoz, hogy normálisan éljünk. Márpedig egy ilyen mosással kiöntik a fürdővízzel a gyereket is, vagyis szegény "jóbacik" is mennek a kukába. Igaz, a módszer mellett elkötelezett marketingstratégák azzal biztatnak, hogy utána a tükörsima felületen majd lesz lehetősége csak a jóbaciknak megtelepedni, de ez, ugye, elég kétes esélyű.

2. A vastagbél másik nagy szerepe a víz- és az ásványi anyagok visszaszívása abból a tartalomból, ami a végbélbe került. Ha egy egészséges szervezetnek nagy mennyiségű (pláne nyomású) vizet beküldünk, az úgy rúgja fenékbe szerencsétlen jobb sorsa érdemes vízháztartásunkat, hogy csak győzzön magához térni.

3. Elvakult hívek a "Már az ókorban is alkalmazták..." kezdetű mondatokkal szoktak jönni. Ja. Mennyi is volt akkor az átlag életkor? Biztos mindent érdemes kontrollálatlanul átvenni? (Amúgy bizonyos dolgokban le a kalappal az ókor nagyjai előtt, de ebbel speciel miért is lennének ők az okosok?)

4. Aki pedig úgy érzi, tökéletesen felszabadult, megújult a terápia hatására, javaslom, nézzen utána a placebo hatásnak a neten vagy egyéb szakirodalomban.

4+1. Ha már kutyáról van szó, szegény pára ragadozó, ellentétben mindenevőnek született gazdijával (most ne vitatkozzunk a mindenféle divatdiéta irányzatról, tudod, én nem leszek vega soha önszántamból), azaz sokkal rövidebb a bélrendszere, mint a tiéd. Már csak ezért sem kéne ilyen bélflóra-borító próbálkozásokkal rövidíteni amúgy is sanyarú életét.

Ha tehát eddig nem lenne világos: nem támogatom a kolon-hidroterápiát kutyának (sem).

 

Szegény Barbi kissé elszontyolodott hosszas monológom hallatán. Pedig ezt ő már olyan jól kitalálta... Hát, biztos pár aktivistának is a tyúkszemére lépek ezzel  bejegyzésemmel, de úgy érzem, hogy muszáj kiállnom a véleményem mellett. Ha csak egy kutyát is megmentek ettől a borzasztó procedúrától, már megérte.

Én azt mondom, az ember (és az állat) örüljön, hogy "luk van a fenekén", ahogy mondani szokták, és ne öblítgesse ott, ahol a Jóisten nem adott erre bejáratot! Inkább fusson egy jó kört a Margitszigeten, és egyen egy Waldorf-salátát meg igyon vizet Cola helyett, az vélhetőleg többet ér. Csak persze nem olyan drága és látványos.

 

Utóirat: Ha majd nagy leszek, egyszer írok róla, milyen méregtelenítő módszert javaslok inkább. Amit mondjuk adott esetben természetesnek lehet nevezni. Például mert nincs káros mellékhatása.

Címkék: kutya egészség méregtelenítés beöntés kolon hidroterápia colon hydrotherapia

2 komment

A bejegyzés trackback címe:

https://kutyabaja.blog.hu/api/trackback/id/tr584574538

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

anyacsavar 2012.06.12. 21:01:26

Zsófi, a reggeli kávém mellé jobb témát el sem tudnék képzelni :-)
Eszembe is jutott Gwyneth barbi és az ő shakeje:

velvet.hu/celeb/2012/01/07/gwyneth_paltrow_sajat_vegbeltisztitot_dobott_piacra/

dr. Demjén Zsófia · http://www.vitapet.hu 2012.06.14. 10:42:29

Hát ez kész! Nem mondom! Legyen csak Gwyneth fenékdublőre, akinek 3 anyja volt, csak szerencsétlen állatokat hagyják ki legalább...
süti beállítások módosítása